Trobada d’iniciatives ciutadanes per la transparència

Ahir us vam anunciar la intervenció de Concha Catalán en el Summerlab’18 de Donostia, organitzat pel col·lectiu Montera34 en el Hirikilabs (laboratori de la ciutat) de Tabakalera.

El format utilitzat ha estat el d’una sèrie de minixerrades de 15 minuts per compartir cadascuna de les experiències i després un temps per posar en comú i parlar sobre temes transversals que surtin, respondre preguntes…

A continuació us adjuntem la intervenció de IHR a partir del minut 1:24 fins a l’1:42.

Cada projecte persegueix accedir a informació que hauria de ser pública i respón una pregunta: en el cas de ihr.world: Coneixem realment l’impacte de la repressió després de la Guerra Civil i el franquisme? En el cas d’opengov.cat Quanta gent hi ha en la Generalitat de Catalunya, què fan i quant cobren?

Concha Catalán és cofundadora de ihr.world i opengov.cat. Periodista de dades i Professora d’anglès. Periodisme en la UPF i Filologia Anglesa en la UB. Pro-transparència i accés a la informació. Els dos projectes són fruit del treball en equip.

Innovation and Human Rights és una associació sense ànim de lucre que ha creat la primera base de dades centralitzada de víctimes de la Guerra Civil i el franquisme referenciada i accessible a un clic. Amb un gran equip.

opengov.cat és un projecte de transparència de la Generalitat de Catalunya amb Martin Virtel per visualitzar la seva estructura i els canvis diaris en la mateixa. Resum d’històries aquí.