El futur és ara

Innovation and Human Rights engeguem un blog per difondre iniciatives interessants i compartir allò què estem fent.

Un dels nostres projectes és #GuerraCivil #opendata: l’elaboració d’una base de dades centralitzada de víctimes i desapareguts de la Guerra Civil amb referència a les fonts documentals, sempre que això sigui possible. Comptem amb la col·laboració de l’Associació d’Arxivers i Gestors Documentals de Catalunya.

El nostre objectiu és accedir i integrar el major nombre de fonts possibles que hagin documentat els morts a causa de la Guerra Civil i el franquisme.

Per això, estem presents al XVI Congrès d’Arxivística i Gestió de Documents de Catalunya que es fa a Reus del 4 al 6 de maig a Reus amb un extens article a la revista Lligall, on expliquem el projecte. Aviat compartirem l’article al nostre web.

La dotació i l’accés als arxius són fonamentals: per la democràcia, la transparència, el govern obert i la investigació històrica de qualitat. En el cas de l’accés a la documentació de la Guerra Civil, també és un deute amb els descendents de les víctimes i la societat.