Drets Humans en femení: Dades i Sumaríssims

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona el 8 de març hem fet dos esforços per millorar els nostres continguts:

Incorporem en la base de dades d’Innovation and Human Rights el primer conjunt de dades exclusivament femení: les dones assassinades a Aragó, segons la investigació de l’historiador Antonio Peiró, de la Universidad de Zaragoza, que ha publicat Eva en los infiernos: Mujeres asesinadas en Aragón durante la Guerra Civil y la posguerra. Tot i que no es pot conéixer el nombre total, Peiró ha localitzat 780 dones de les quals reconstrueix els perfils: 593 van morir en mans dels sublevats i 187 en les dels republicans.

A més, publiquem una extensa investigació inèdita sobre les dades dels procediments militars judicials entre 1938 i 1975 referents a les dones represaliades, analitzant-les extensament. Ha estat possible gràcies a la col.laboració de Martin Virtel, professor del màster en Periodisme BCN_NY i també gràcies a la publicació de la llista de reparació de víctimes del franquisme en format reutilitzable per part de l’Arxiu Nacional de Catalunya, de la qual hem fet servir la primera versió publicada el juliol de 2017. Cliqueu per visitar-la:

Exposició Virtual Sumaríssims en Femení