Comencem a col·laborar amb l’Escola d’Arxivística i Gestió de Documents

La Fundació Universitat Autònoma de Barcelona (FUAB) i l’associació sense ànim de lucre Innovació i Drets Humans (IHR) han signat un conveni de col.laboració per promoure l’organització d’activitats conjuntes i la difusió de projectes d’ambdues entitats. Aquest conveni amb la FUAB, entitat que estableix l’estratègia de funcionament dels projectes docents de l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents (ESAGED), ens apropa al món acadèmic i a la col·laboració amb estudiants i professorat del Màster d’Arxivística i Gestió de Documents

Els projectes d’Innovation and Human Rights faciliten l’accés a documentació i informació de la Guerra Civil i del franquisme. Tant la majoria de registres de la base de dades centralitzada com el Projecte sumaríssims fan referència a documentació conservada a arxius. 

A més d’ajudar als familiars de les víctimes a accedir a documentació, per a nosaltres és molt important  donar a conèixer què fan els arxius i difondre el seu ús social reutilitzant les dades que han elaborat. 

Aquest objectiu es concreta ara amb la signatura d’aquest conveni, que Montserrat Balagueró, directora de Serveis Docents de la FUAB, i Concha Catalan, cofundadora i presidenta d’IHR van dur a terme el passat 21 de novembre. En l’acte també va estar present el director de l’ESAGED, Joan Pérez Ventayol, qui va destacar la importància de promoure la pràctica arxivística per reparar injustícies.

Ja hem començat una  col·laboració amb un estudiant del  Màster d’Arxivística i Gestió de Documents sobre una investigació que utilitza determinades dades en relació a l’exili republicà. 

Consulta la notícia sobre el conveni al web de l’ESAGED

Foto: D’esquerra a dreta, Concha Catalan i Montserrat Balagueró [per Eli Pachon]

Un pensament a “Comencem a col·laborar amb l’Escola d’Arxivística i Gestió de Documents”

  1. “El patrimoni documental (…) és informació pública a la qual tothom tenim dret d’accés, contribueix a la recuperació de la memòria històrica i la rendició de comptes. Per aquest motiu, cal obrir els arxius, que la societat els conegui i en valori la seva importància”. No us perdeu aquesta entrevista amb l’arxivera del nostre equip Eli Pachón! https://www.uab.cat/web/detall-de-noticia/eli-pachon-alumni-esaged-cal-reivindicar-el-paper-social-dels-arxius-1345734692528.html?noticiaid=1345802496337

Els comentaris estan tancats.